Sveriges Modellflygmuseum

Simrishamn är kanske inte direkt den ort man passerar om man inte har ett ärende, men det ligger helt fantastiskt vid havet om man är på semester och tar sin tid att njuta av natur och idyll.
SMOS som är Sveriges Modellflygares OldtimerSällskap har hittat ett utrymme på Autoseum som ligger lite kanten av industriområdet och bara ett par hundra meter in till kärnan av den lilla staden.
Förutom många fina bilar så är det flera andra små museer och utställningar inhysta i samma lokaler så det är väl värt ett besök även om kanske inte hela familjen är tokig i uråldriga modellflygplan.Autoseum är normalt öppet på somrarna men även vissa helgdagar på våren och hösten.
Kolla in på hemsidan innan du tar en tur dit så att du vet att det är öppet  http://www.autoseum.se/
Modellflygmuseet är gratis men man bör så klart ta sig tid att titta även på bilarna och de andra samlingarna så 130 kronor är klart det värt.
Det är även stor sannolikhet att man kan träffa ägaren Nisse Nilsson i sin elrullstol när man kommer på besök.

Friflyg är så klaart en mycket stor del av modellflygmuseet då det ju var de fösta och och äldsta klasserna.


Men det finns så klart även linstyrt och radiostyrt att titta på. Det är många besökare som ska kolla in bilmuseet som tar en stund för att kolla in även modellflygplanen.Aktuellt under 2016 har varit en utställning om Sven E Truedsson som hade fabrik och tillverkade modellflygbyggsatser redan på 1930-talet.